Vedligeholdelse af barnevogn

1. Vask
Stort set alle aftagelige tekstiler kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskine - er du i tvivl om din kan, så kontakt forhandleren.

2. Aftørring

Kalecher mm. kan aftørres med en fugtig klud.

3. Smørelse

Smørelse af din vogn er yderst vigtigt, og det siger vi jævnligt.
Du kan f.eks bruge WD40, den er god da den er på spray. Spray ind på ALLE bevægelige led på din barnevogn eller klapvogn, tag en klud og tør hele stellet over, det fjerner det sand og salt der end måtte side og efterlader en hinde, der beskytter dit stel. Skulle der være kommet lidt rust på, f.eks. på bremsen, der er blank, kan dette med Autosol - det er et mildt slibemiddel der kan fjerne den overflade rust, der sidder. Venter man for længe med at fjerne det kan rusten æde sig ind i stellet og det er ikke lige til at tage af.


Mens du er i gang, så tag hjulene af, tør akslen af og spray ind i hjulen med syrefri olie. Ved at du smører din barnevogn eller klapvogn jævnligt, ikke bare holder du den pænere, den bliver også mere behagelig at gå med.


HUSK nu at også lige at tørre hjulene af mellem egerne.

4. Vinter
Vinteren er særlig hård ved din barnevogn eller klapvogn.
Det er fordi der er ekstra meget salt på vejene og fortov. Vi kender det fra de hvide skosnuder vi får, og straks pudser vi vores sko, men det skal din barnevogn altså også!! Så den skal vedligeholdes ekstra om vinteren.

5. Udluftning af barnevogn
Det er vigtigt af du udlufter din barnevogn jævnligt, der kan dannes kondens under madrassen uden man lægger mærke til det, så løft madrassen på højkant og derved skabes der ventalition i vognen.


Står din barnevogn ude om natten, under et halvtag, på terassen eller bare koldt, så skal der udluftes mere end hvis den kommer ind i varmen.
- HUSK det er tekstiler du ligger dit barn ned i.


Forestil dig havehynder - vil du blive våd i numsen, hvis du satte dig på dem?
Det samme bliver tekstilerne i barnevognen. Du ligger et varmt barn ned i en kølig vogn og der kan dannes kondens. Det sker gerne under madrassen og uden man egentlig ser det, derfor skal man lufte ud og gerne ofte.

6. Tur på stranden
Det er da også hyggeligt, men en god idé er når du kommer hjem, tag kassen af stellet og spul stelle med en haveslange og smør stellet over. Salt er hårdt ved stel også om sommeren.

- Generelt er der ingen garanti på rust og falmede barnevogne og klapvogne, da det er op til folk selv at vedligeholde deres vogne.

Har du et godt tip til hvordan man vedligeholder sin barnevogn eller klapvogn er du meget velkommen til at skrive til os, så vi kan give det videre til andre småbørnsfolk :)

Venligst
BarnevognsHuset.dk